WordPress LMS

WordPress is een van de snelst groeiende CMS pakketten en de toepassingen zijn de afgelopen jaren enorm toegenomen van een eenvoudig blog Wordpress LMStot complete en zeer uitgebreide bedrijfswebsites. Door de grote groei van zogenaamde plugins komen er steeds meer toepassingen. Het creëren van een digitale leeromgeving is er een van. Inmiddels zijn er volgens de opgave van WordPress.org meer dan 60 miljoen website gemaakt met WordPress. Het groeit harder dan Joomla

Open source

WordPress is net als Moodle ook open source. Dat wil zeggen dat u voor het gebruik van de software niets betaald. Om functionaliteit aan WordPress toe te voegen maakt WordPress gebruik van plugins. Deze zijn in veel gevallen ook gratis. In veel gevallen echter zijn de gratis plugins een uitgekleede variant van de betaalde pro versies. Ook de pro versies van de meeste plugins zijn echter niet erg duur.

LMS Plugins

Er is ook een groeiend aantal LMS plugins. Niet elk van deze plugins is even goed en in bijna alle gevallen moet u er voor betalen. De bedragen varieren van € 50,- tot € 200,- en zijn bijna altijd eenmalige aankoopbedragen. Voor het bouwen van een eenvoudige site is geen echte bijzondere kennis nodig. U kunt zelf al snel een blog samenstellen en dit vullen met dingen die u met de wereld wilt delen. Het maken van een professioneel LMS, een digitale leeromgeving, is echter geen klusje voor een koude avond om er even bij te doen. Daar komt het nodige bij kijken. Niet elke plugin werkt soepel samen met elk template om maar iets te noemen.

Bijzonderheden van WordPress LMS

Betaalbaar

Ondanks dat de meeste LMS plugins betaald zijn, zijn deze niet erg duur en de updates zijn meestal gratis.

Functionaliteit minder dan Moodle

De WordPress LMS plugins hebben minder functionaliteit dan Moodle in de basis. Dat is echter niet erg als u deze functionaliteit niet nodig heeft en u ook in de toekomst niet verder wilt uitbreiden.

Ontwikkeling afhankelijk van derden

Voor de ontwikkeling van nieuwe en het onderhoud van bestaande plugins bent u afhankelijk van derden die hun business hebben gemaakt van het ontwikkelen en verkopen van plugins. Sommige van deze derden zijn uitgegroeid tot serieuze marktpartijen. Er zijn echter ook veel partijen die maar tijdelijk op de markt zijn. De plugins die door hen zijn ontwikkeld houden een keer op te functioneren omdat WordPress door ontwikkeld, maar de plugins niet worden aangepast. Daar loopt u risico’s ten aanzien van het functioneren van de plugin binnen uw site en ten aanzien van veiligheid van uw site.

WordPress een goed LMS of juist niet?

Is WordPress dan geen goed alternatief voor Moodle of bedrijfseigen software? Ja zeker kan WordPress LMS een zeer goed alternatief zijn voor Moodle of andere bedrijfsfseigen LMS software. Het ligt allemaal aan de functionaliteit die u nu en in de toekomst nodig denkt te hebben.

Wilt u meer weten?

Wilt u weten of WordPress voor u een goed alternatief is ten opzichte van Moodle of onze bedrijfseigen LMS software? klik op onderstaande knop om meer informatie op te vragen.

 

Ik wil meer weten

 

Wilt u WordPress LMS vergelijken met de andere LMS oplossingen? Klik op onderstaande link om direct naar de vergelijking te gaan.

 

Ga naar de LMS vergelijking