Welkom op dit blog

Posted · Add Comment

Van harte welkom op dit blog.

Dit blog is een voortzetting van mijn blog “Belevenissen” waar Peter van Dam in 2008 mee ben begonnen. De artikelen die je op dit blog in de toekomst zult aantreffen betreffen onderwerpen die ons op een of andere manier bezighouden vanuit de kijk op de wereld en de mensen op deze wereld.

Het lijkt wel eens of we er als mensheid een flink zootje van hebben gemaakt en afhankelijk van wie je dat vraagt, wordt dit bevestigd of ontkent. Ieder van ons heeft zo zijn eigen kijk op de wereld en vanuit deze kijk beoordelen wij de rest van de wereld om ons heen. Vanuit deze eigen kijk gaan wij er ook vaak vanuit dat wij gelijk hebben; we zien onszelf niet zelden zelfs als het middelpunt van de wereld. De meeste conflicten op de wereld zijn met dit eenvoudige principe te verklaren, maar helaas niet op te lossen.

Om de wereldproblematiek op te lossen is er volgens ons geen andere mogelijkheid dan om te proberen met de mensen om ons heen die anders denken en doen dan wij tot een gemeenschappelijke norm te komen. Dat zal vaak met zich meebrengen dat er ingeschikt moet worden; water bij de wijn, polderen etc. Het lijkt ons een goed idee om in de toekomst bij (dreigende) conflicten te zoeken naar argumenten waarom de ander meer gelijk zou kunnen hebben dan jijzelf. Dat is niet altijd makkelijk maar wel altijd mogelijk.

Uiteraard zijn wij nieuwsgierig naar elke mening, gelijkluidend of totaal verschillend; laat het ons weten.