Vooroordelen van trainers

vooroordelen loesjeVeel trainers lopen voorop bij ontwikkelingen en volgen deze met veel belangstelling. Toch komen we ook nog steeds trainers tegen met de nodige vooroordelen ten aanzien van het gebruik van een digitale leeromgeving. De meest voorkomende voordelen van trainers zijn:

  • Ik verlies omzet als ik e-learning gebruik
  • Mijn klanten zitten er niet op te wachten
  • Mijn trainingen zijn er niet geschikt voor
  • Het is mij veel te duur
  • Ik geef op die manier al mijn materiaal weg

Onbekend maakt onbemind

De vooroordelen van trainers ten aanzien van e-learning komen meestal voort uit de onbekendheid met de materie. Daarom willen we graag een voor een kort ingaan op deze vooroordelen. Misschien dat het u of een andere trainer die u kent kan helpen bij het besluitvormingsproces over de toekomst als trainer.

Omzet verlies

De angst van de trainers om omzet te verliezen is een niet reële angst. Het omgekeerde blijkt namelijk waar te zijn. Zodra je als trainer met e-learning en blended learning aan de slag gaat opent zich een heel nieuwe wereld met kansen en mogelijkheden. Deelnemers ervaren het als prettig en opdrachtgevers als professioneel dat je er mee werkt. De toegevoegde waarde van  je eigen organisatie en de manier van dienstverlening gaat omhoog. Je krijt de kans om producten te ontwikkelen en aan te bieden die je geld opleveren terwijl je ligt te rusten.

De klant wil het niet

De manier waarop je het gebruik van een leeromgeving aan de klant voorlegt (of niet voorlegt) bepaalt mede hoe de klant er op reageert. Trainers die het zelf niet zo zien zitten zulen het ook niet aan jun klanten voorstellen en zien eerder de signalen dat de klant het niet wil dan wel. Trainers die er eenmaal aan de slag gaan ervaren wat ze de afgelopen jaren hebben laten liggen en welke kansen ze hebben gemist. Klanten gaan er altijd gewoon in mee als je goed uit kunt leggen waarom jij met een leeromgeving werkt. Aangezien jouw toegevoegde waarde groter wordt zal je klant er nooit bezwaar tegen hebben.

Trainingen niet geschikt.Vooroordelen van Loesje

Het is zeker zo dat sommige trainingen minder geschikt en soms zelf niet geschikt zijn voor e-learning en of blended learning.  In de meeste gevallen blijven er meer andere trainingen over die wel zeer goed geschikt zijn. Zeker als je besluit blended trainingen te geven, met andere woorden bestaande programma’s ondersteunen door middel van een leeromgeving, komt er een groot scala aan mogelijkheden beschikbaar.

Te duur

Het is een belangrijk deel van onze missie om e-learning toegankelijk en betaal te maken en te houden. De investering die je doet voor een leeromgeving heb je in de meeste gevallen met 1 training al weer terug verdient. Omdat de leeromgeving je veel kansen en mogelijkheden biedt zal je investering elk jaar dubbel en dwars terugverdiend worden.

Geef materiaal weg

De angst dat je materiaal kwijt raakt en dat het op straat komt te liggen verandert niet ten opzichte van de huidige manier van trainen. Juist het delen van kennis die veelal overal op internet te krijgen is vergroot zelfs je toegevoegde waarde. Als je je met hand en tand verzet tegen deze ontwikkelingen merk je vanzelf dat je klant de kennis elders zoekt. Dat is jammer want het is niet nodig en de angst om bedrijfsgeheimen prijs te geven is ongegrond. Wij leggen je graag uit hoe jij beter kunt worden door aan de slag te gaan met een eigen trainingsacademie.

 

Ik ben trainer en wil een afspraak maken