Trends in e-learning

Posted · Add Comment

E-learning blijft de komende jaren nog volop in beweging

E-learning staat in de belangstelling van bedrijven en van trainers; feitelijk van iedereen die zich op een of andere manier met persoonlijke ontwikkeling bezig houdt. Niet gek dus dat er veel ontwikkelingen zijn. In dit bulletin treft u een kort overzicht van de belangrijke trends binnen e-learning. Punten waar u uw voordeel mee kunt doen bij de implementatie van e-learning binnen uw bedrijf of binnen uw diensten naar uw klanten.  Wij helpen u daar graag bij. Deze trends zijn:ontwikkeling

  1. Gebruik van video
  2. Gepersonaliseerd leren en ontwikkelen
  3. DIY ofwel Do It Yourself
  4. Prestatiegericht ontwikkelen
  5. Beleving van invloed op rendement
  6. Mobiel steeds belangrijker

Gebruik van video bij e-learning

videokijkenDe productie van video wordt steeds toegankelijker. Door de inzet van video wordt leren niet alleen leuker maar ook effectiever. Een plaatje zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden. Video kan op verschillende manier worden ingezet bij e-learning. Denk aan het vertellen van verhalen in plaats van het lezen van teksten. Het tonen van korte praktijkvoorbeelden van de werkzaamheden van de medewerker zijn maar een paar eenvoudige voorbeelden van het gebruik van video. Wij werken samen met enkele professionele partners die u kunnen helpen bij de productie van uw eigen video’s tegen zeer acceptabele tarieven.

persoonlijkdesignGepersonaliseerd leren en ontwikkelen

Van onze huisarts en van de specialist in het ziekenhuis verwachten wij dat zij ons behandelen op een manier die aansluit bij de kwaal of de vraag die er is. Bij persoonlijke ontwikkeling lijkt veel ineens een soort eenheidsworst te zijn geworden. Juist met e-learning ben je in staat op perfect in te spelen op de individuele behoefte van de deelnemer. Elke deelnemer heeft zijn eigen reden om zich te willen ontwikkelen en wil graag op deze behoefte worden aangesproken en bediend. Niets staat u in de weg om dat ook daadwerkelijk te doen!

DIY ofwel Do It Yourself

diyIedereen heeft tegenwoordig tot het grote en machtige internet. Ongeveer alle informatie is daar te vinden en toegankelijk voor iedereen. Door de steeds grotere mobiliteit van werknemers stijgt de persoonlijke behoefte om zelf iets te doen aan ontwikkeling en gaan mensen eerder op zoek naar gerichte mogelijkheden. Daarnaast is door de traditionele manier van opleiden het rendement vaak onnodig laag en de tijdigheid laat te wensen over. Combineer dat met snel veranderende omstandigheden en stijgende eisen op het gebied van kennis en de basis van doe het zelf ontwikkeling is gelegd. E-learning maakt het mogelijk hier veel sneller en adequater op in te spelen.

performance

Prestatiegericht ontwikkelen

De prestatie van bedrijven en organisatie is in hoge mate afhankelijk van de prestaties van individuele werknemers.

Om te scoren leggen bedrijven ook steeds meer de nadruk op het vergroten van prestaties en leren en ontwikkelen staan ook in het licht van het realiseren van organisatiedoelstellingen. Door de ontwikkeling van mensen aan te passen aan de eisen die het werk stelt wordt het realiseren van de doelstellingen ook makkelijker. Met e-learning is het competentiegericht ontwikkelen binnen handbereik.

Beleving van invloed op rendement

Het ontwerpen van een leerprogramma in e-learning is meer dan het inzetten van enkele werkvormen of traditionele trainingen digitaliseren. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor inhoud en ontwerp van programma’s. De trainer die denkt dat hij of zij het red met het blijven trainen van hetgeen hij of zij goed kan zal het op den duur gewoon niet redden.

Programma’s dienen aantrekkelijk te zijn opgebouwd en vooral opgebouwd vanuit de behoeften van de deelnemers in combinatie met de doelstellingen van het programma.

Mobiel steeds belangrijker

smartphonesPlaats en tijd om te ontwikkelen doen er eigenlijk niet meer zo veel toe. De meeste goede e-learning systemen zijn toegankelijk vanaf de meeste devices zolang er toegang is tot internet. Dat maakt het voor de deelnemers makkelijker om hun keuzes in besteding van tijd daarop te baseren. Waarom zou je niet even in de trein van werk naar huis een deel van het e-learning programma doen als je daar toch toegang toe hebt. Dat scheelt weer wat tijd die je aan  andere leuke dingen kunt besteden.

Advies en support?

Wilt u weten hoe u e-learning in uw dagelijkse praktijk kunt toepassen? Kik dan hier om een afspraak te maken