Talentontwikkeling als succesfactor

Posted · Add Comment

Succes door talentontwikkeling

U heeft er vast en zeker wel eens bij stil gestaan dat uw mensen het verschil maken. Er bestaat echter ook een goede kans dat u net als vele andere organisaties de afgelopen jaren fors heeft bezuinigd op opleiden en ontwikkelen van de mensen die er bij u toe doen. Als dat tijdelijk is en u legt het goed aan uw mensen uit, hoeft dat niet erg te zijn. Als het echter structureel is omdat het bij u in de markt of de branche niet zo goed gaat en u wordt daar in “meegezogen”, dan is het een ander verhaal! U loopt dan het risico om achter de feiten aan te lopen en niet dat succes te behalen dat u graag zou willen.

Mensen maken het verschil

Op 6 maart 2013 schreven wij ook al over werknemers die waarde toekennen aan het volgen  van opleidingen. (Klik hier om dat nog eens na te lezen) Door structureel te werken aan de ontwikkeling van de talenten binnen uw organisatie vergroot u de kans op succes en wordt u eerder een trendsetter dan een trendvolger!

Tips voor succesvolle talentontwikkeling

  • Breng de talenten in uw organisatie in kaart
  • Maak bij selectie en werving gebruik van goede instrumenten
  • Betrekt iedereen bij talentontwikkeling: leidinggevenden, P&O en medewerkers
  • Reserveer budget voor ontwikkelen en opleiden omdat u het belangrijk vindt en niet alleen omdat de CAO het voorschrijft
  • Zorg voor visie en draagvlak bij leidinggevenden ten aanzien van ontwikkelen van talenten
  • Zorg voor sterk leiderschap! Zwakke leiders verzamelen zwakke mensen om zich heen, sterke leiders verzamelen sterke mensen!
  • Zorg voor het aantrekken van jonge mensen en laat deze samenwerken met oudere medewerkers. Zij worden er beiden beter van.

 Start uw eigen bedrijfsacademie

Met een eigen bedrijfsacademie werkt u aan de ontwikkeling van de talenten en wij helpen u daarbij. Wij nemen u alle zorgen uit handen en organiseren dit volledig voor u!

Gun uw klanten een academie

Wilt u uw klanten helpen met de ontwikkeling van de talenten in hun organisaties? Door een academie op te zetten en uw klanten op basis van specifieke onderwerpen toegang te geven helpt u niet alleen u zelf maar ook uw klant. U vergroot zodoende uw toegevoegde waarde aanzienlijk!

U denkt dat u het op orde heeft?

Wij kunnen ons zeer goed voorstellen dat u uw zaken goed heeft geregeld. Durft u dan de proef op de som aan? Vraag de gratis Organisatie Rendement Scan aan door het onderstaande formulier in te vullen.

Aanvraag kosteloze deelname Discoverus
* Geeft aan dat dit een verplicht veld is.