Slimme toepassingen e-learning

Foqis verbindt business met HR en Learning & Development. Onze slimme online leeroplossingen zijn bij uitstek geschikt voor het inwerken van nieuwe medewerkers, talentontwikkeling van medewerkers, toetsen en certificeren. U kunt al uw medewerkers effectiever opleiden in wat voor u belangrijk is en zodoende werken aan het verder verbeteren van uw bedrijfsdoelstellingen. Feitelijk kunt alle facetten van uw HR proces: instroom, doorstroom en uitstroom met behulp van onze leeroplossingen faciliteren.

Nieuwe medewerkers (Instroom)Instroom doorstroom uitstroom

Instroom begint meestal met werving en selectie. Moodle is zeer geschikt om uw werving en selectie te faciliteren. Meestal ziet men deze mogelijkheden niet omdat er naar Moodle wordt gekeken als een leerplatform. Door onze praktijkervaring die als creatieve gebruiker is begonnen hebben we zelf ervaren dat de mogelijkheden veel groter zijn dan men denkt! Wij helpen u daar graag bij.

Inwerken nieuwe medewerkers

Wij hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen dat het inwerken van nieuwe medewerkers een belangrijke rol speelt bij het beïnvloeden van deze medewerkers. Het versterkt de motivatie en vergroot de kennis die nodig is om binnen uw bedrijf goed te functioneren. Juist de combinatie van online en offline leren maakt het mogelijk het grootste rendement te realiseren. De effecten van de 70 – 20 – 10 trend kan optimaal worden toegepast.

Ontwikkelen medewerkers

Op alle gebieden gaan de ontwikkelingen razendsnel en de wereld om ons heen verandert soms sneller dan we in de gaten hebben. Uw medewerkers hebben daar ook mee te maken. Hun kennis en competenties die zij hadden toe ze bij u begonnen was waarschijnlijk voldoende voor dat moment, maar zou langzaam maar zeker achterop kunnen raken als u daar niets aan doet. Daar zijn zij natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor.

Het nieuwe lerenfokke en sukke leren

Een eigen leerplatform of bedrijfsacademie is ideaal om de persoonlijke ontwikkeling van al uw medewerkers, inclusief uw leidinggevenden op peil te houden. Het kan worden ingericht als een eigen bedrijfsacademie maar ook als een interne portal waar communicatie en ontwikkeling de hoofdrol spelen. U kunt medewerkers plaats en tijd onafhankelijk laten leren en hun tijd zo veel effectiever benutten. Denk maar eens aan het terugdringen van verlet uren!

Ik wil meer weten over een bedrijfsacademie.