MoodleMoodle logo

Moodle is één van de beste systemen voor registratie en volgen van studenten en cursisten en voor het aanbieden van een cursusmaterialen. Een flexibel systeem, met veel mogelijkheden voor uitbreiden en koppeling met andere systemen.

Hoewel Moodle voornamelijk vanuit het onderwijs is ontstaan, is het zeer geschikt voor bedrijven die van opleiden serieus werk willen maken. Het is toepasbaar voor kleine en grote ondernemingen. Moodle is ontworpen als leerplatform om opleiders, trainers en deelnemers te voorzien van een robuust, veilig en geïntegreerd systeem om unieke leeromgevingen te bieden. Het is oorspronkelijk ontwikkeld in Australia en er werken meer dan 30 ontwikkelaars aan die financieel ondersteund worden door wereldwijd meer dan 60 Moodle partners.

Enkele statistieken

Moodle is in gebruik in 225 landen en er zijn meer dan 52.000 geregistreerde Moodle site. In werkelijkheid zijn er veel meer in gebruik. In de geregistreerde sites zijn bijna 70 miljoen gebruikers actief!

Bijzonderheden

Kosten

Open source wil zeggen dat er geen kosten zijn voor de software. Deze is volkomen gratis beschikbaar. Het is beschikbaar in meer dan 100 talen! Het is uiterst flexibel en tot op zekere hoogte aan de meeste van uw wensen aan te passen.

Schaalbaar en eenvoudig

Moodle is schaalbaar en makkelijk in te zetten voor zowel zeer grote ondernemingen of opleidingsinstituten als ook voor kleine bedrijven en zelf de Zelfstandige Professional die alleen werkt. Het is eenvoudig in gebruik voor deelnemers, trainers, docenten en beheerders.

Veilig en robuust

Moodle houdt in alle opzichten rekening met privacy en veiligheid van data. De veiligheid wordt voortdurend bijgewerkt en nieuwe veiligheidsoplossingen worden direct geïmplementeerd als het nodig is.

Altijd en overal beschikbaar

Overal waar u beschikt over een internet verbinding kunt u gebruik maken van Moodle. Op elke device: dekstop computer, tablet en smartphone. Ook is er een speciale Moodle app beschikbaar.

Ondersteuning en ontwikkeling vanuit wereldwijde community

Over de hele wereld werken mensen op allerlei niveaus met Moodle en bedenken 1000 den mensen telkens opnieuw nieuwe toepassingen en oplossingen. Deze oplossingen komen zodra deze geschikt zijn bevonden beschikbaar voor elke Moodle gebruiker. Met regelmaat komen er nieuwe releases.

Meer weten over de mogelijkheden van Moodle voor uw bedrijf?

Klik op onderstaande knop als u meer wilt weten over de mogelijkheden van Moodle als leerplatform voor uw bedrijf.

 

Ik wil meer weten

 

Wilt u Moodle vergelijken met de andere LMS oplossingen? Klik dan op de onderstaande link.

 

Ga naar de LMS vergelijking