Kabinet aangetreden

Posted · Add Comment

Vandaag is het kabinet na bijna 50 dagen onderhandelen en formeren aangetreden. Het tumult in de media zakt langzaam maar zeker al wat af en de coryfeeën van de partijen zijn weer opgeborgen. Eindelijk aan de slag! Door de uitingen in de media zou de gemiddelde burger kunnen denken dat er iets vreselijks aan de hand is in politiek Den Haag.

Nivelleren, werkgelegenheid, ingestorte huizenmarkt, crisis, ruzie, leugenaar, draaikont etc; het zijn de favorieten van journalisten. Het gaat vandaag de dag niet meer om de verslaan of uitzoeken van de waarheid, het gaat om spektakel en vooral om aandacht.

Jammer dat de journalisten door hun gekrakeel het grote geheel uit het oog verliezen als het gaat om politieke verslaglegging. Het tumult binnen de VVD was blijkbaar belangrijker dan het belang van het land om snel een breed gedragen kabinet te hebben dat aan de slag gaat om de problemen te benoemen en slim beleid te maken om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Volgens mij wordt het tijd dat wij als consumenten eens ongevraagd aan gaan geven wat wij nu eigenlijk wel en niet willen lezen, in plaats dat wij ons laten vertellen wat goed of niet goed voor ons is. Ik daag u uit: waar bent u in geïnteresseerd?

Inspirerende groet, Peter van Dam