E-learning voor trainers

De onderstaande presentatie gaat in op de ontwikkelingen op het gebied van e-learning en blended learning. Voor trainers is deze presentatie de moeite waard om naar te kijken als je nadenkt of je wel of geen eigen digitale leeromgeving wilt aanschaffen. Voor het geld hoef je het niet meer te laten!

Door het slim gebruik van een eigen digitale leeromgeving krijg je als trainer enorme kansen en mogelijkheden je te onderscheiden van de massa, maar de kans om te voorkomen dat je achter komt te lopen in de komende jaren.
Klanten stellen steeds hogere eisen een jou als trainer en het gaat er steeds meer om hoe jij jouw toegevoegde waarde naar jouw klanten verder kunt vergroten.

Een voorbeeld

Een van onze klanten kwam, voordat hij klant was, met een probleem en de vraag mee te denken zijn probleem op te lossen. Het probleem was dat hij een voorstel had gedaan voor een training klantgerichtheid voor service monteurs. De training nam voor elke deelnemer twee dagen in beslag. Dat betekende voor de opdrachtgever dus niet alleen twee dagen training maar ook per deelnemer twee dagen omzetderving. De totale kosten van het project liepen daardoor zo op dat de opdrachtgever afhaakte.

Nadat we met elkaar hadden gesproken hebben we de training omgebouwd naar een blended variant waarbij de leidinggevenden een grotere rol kreeg in de begeleiding van de deelnemers. Hiervoor namen we een extra trainingsdag op voor de leidinggevenden. Voor de monteurs werden de twee dagen terug gebracht naar twee dagdelen die ’s morgens vroeg of juist aan het einde van de dag vielen. De overdracht van kennis liep geheel via de leeromgeving. De omzet voor de trainer in kwestie ging al met al omhoog maar de kosten van het project voor de opdrachtgever gingen fors omlaag. De opdrachtgever ging alsnog akkoord met het project en was zeer te spreken over het creative idee van de trainer. De investering voor de trainer had hij met deze training ook direct al weer terugverdiend.

Wil jij weten hoe jij als trainer dit kunt realiseren in jouw dagelijkse praktijk?

 

Ik ben trainer en wil een afspraak maken