Peter van Dam

Na 16 jaar bij de Koninklijke Landmacht en daarna een aantal zeer verschillende management functies in verschillende disciplines binnen diverse bedrijven ben ik in 1999 gestart als ondernemer. Op dat moment had ik een sterke behoefte mijn kennis en ervaring te gebruiken anderen te helpen succesvol te zijn of te worden. Hoe kan dat beter dan als trainer/coach!

Aangezien volgens mij deelnemers meer wilden dan ‘slechts’ een training was de combinatie van trainen en coachen met het gebruik van diverse testen en onderzoeken en het gebruik van een digitale leeromgeving de manier om het rendement van werken met mensen optimaal te maken. Dat alles bij elkaar vergroot het rendement van trainen en coachen aanzienlijk en maakt het voor deelnemers makkelijker hun tijd aan ontwikkelen te besteden. Het vervult mij met veel genoegen als ik er getuige van mag zijn als mensen hun eigen leven en werk weer op de rit krijgen of als zij vanuit succes keuzes maken waardoor zij nog succesvoller worden.

Interesses

Mensen, familie, een bijdrage kunnen leveren, samenwerken, scoren, zin geven, de waarheid, balans in werk en privéleven, wereld verbeteren, lekker eten, partijtje golf, weekje skiën, weekendje weg, universele liefde, genieten, een goed fantasy boek, thriller of sciencefiction film en nog veel meer.

Werk en ervaringsgebieden

Logistiek, leiderschap, sales en marketing, productie, service en after sales, kwaliteit, project management, veranderen, opleiden en ontwikkelen, trainen, business coaching en mental coaching, mediation, werving & selectie, assessments, e-learning en blended learning.

Verbeter de wereld

De wereld lijkt bij tijd en wijle een zootje en dat kan en moet wat mij betreft anders! Daar kunnen wij met elkaar een bijdrage aan leveren. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Als wij iets minder alleen van ons eigen gelijk uit zouden gaan en iets meer zouden zoeken naar de reden waarom de ander meer gelijk zou kunnen hebben dan wij zelf zouden veel ruzies als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een tikkeltje tolerantie, acceptatie, vergevingsgezindheid en aandacht voor elkaar zal wonderen verrichten. Dat moet wij echter wel volledig zelf doen en zelf mee beginnen in plaats van te wachten totdat de ander begint.

Respect voor onze planeet die door ons toedoen zwaar onder druk staat. Met veel interesse volg ik ontwikkelingen als Sustainocratie. Wil je hier meer over weten? Klik hier.

Positiviteit als redmiddel

De negativiteit viert hoogtij en maakt meer kapot dan je lief is. Luister eens goed naar de media en let eens op de enorme negativiteit, of misschien toch beter van niet! Denk eens aan iets leuks en voel eens wat dat met je doet, denk daarna eens aan iets vervelends en merk op wat er gebeurt met het prettige gevoel dat je waarschijnlijk had.

Robert Benninga leerde mij een eenvoudige trucje. Vraag je aan het einde van elke dag eens de volgende drie dingen af: waar ga je mee stoppen, waar ga je mee door en waar ga je na vandaag mee beginnen? Prachtige en vooral zeer krachtige vragen.